DRUM.hr: SDP izglasao liste za Hrvatski sabor: Hajduković prvi, Tomić peti na listi! Koalicijski Mandić (HNS) šesti!

Aktualno, Press 21. listopada 2015.

Na 13. sjednici Glavnog odbora SDP-a, koja je održana u subotu, 17. listopada 2015. godine, izglasana je odluka o kandidatima i kandidatkinjama za zastupnike i zastupnice SDP-a u Hrvatskom saboru.

U uvodnom dijelu sjednice, prisutnim ćlanovima obratio se šef stranke, Zoran Milanović i naglasio je da je to treći puta da predlaže liste. Objasnio je i da se prilikom sastavljanja lista vodilo nizom kriterija: regionalnih, obrazovnih i prema tome kako je tko radio. Dogovor je bio i da na listama nema gradonačelnika najvećih gradova.

U IV. izbornoj jedinici na prvom je mjestu predsjednik SDP-a Osječko-baranjske županije, Domagoj Hajduković, te potom dva koalicijska partnera HNS i Hrvatski laburisti, potom predsjednik SDP-a Virovitičko-podravske županije i na visokom 5. mjestu predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo, Damir Tomić.

IV. Izborna jedinica

 1. Domagoj Hajduković
 2. Ivan Vrdoljak (HNS)
 3. Jaroslav Pecnik (Hrvatski laburisti)
 4. Tomislav Žagar
 5. Damir Tomić
 6. Marijana Živko
 7. Sonja Kovač
 8. Hrvatski laburisti – stranka rada
 9. Ivana Deskar
 10. Ivo Begović (A-HSS)
 11. Željka Zagvozda
 12. Mirjana Nedović
 13. Stjepan Ćuraj (HNS)
 14. Mirta Vlahović

Još jedan Đakovčanin, Ivica Mandić, našao se na listi koalicije Hrvatska raste, ali kao i prije četiri godine, na listi za V. izbornu jedinicu. Mandić je iz kvote HNS-a i to na šestom mjestu na listi.

Ostale liste pogledajte OVDJE.

(drum.hr)