Drum.hr: SDP-ov Tomić na Twitteru – Izbjegavanje poreza, pa makar i u humanitarne svrhe, ipak je samo izbjegavanje poreza

Aktualno, Press 1. svibnja 2015.

SDP-ov saborski zastupnik Damir Tomić prozvao je predsjednicu Grabar-Kitarović zbog izbjegavanja plaćanja poreza u zemlji kojoj je na čelu.

Tomić je na na svom Twitter profilu komentirao odluku predsjednice koja je najavila kako će iznos od 1,171.400 kuna, koliko je primila zahvaljujući ulasku u drugi krug predsjedničkih izbora, donirati u humanitarne svrhe, ali na način da je svih milijun i stotinu sedamdeset tisuća kuna prebacila na račun svoje nekadašnje stranke, Hrvatske demokratske zajednice.

Predsjednica je to učinila jer političke stranke imaju status pravnih osoba pa će, kako ona tvrdi, HDZ uplatiti cjelokupni iznos humanitarnim institucijama, a pritom neće morati morati dati spomenutih 40 posto za porez. Ovakva odluka izazvala je burnu reakciju, ne samo vladajućih, jer je predsjednica tražila rupe u zakonu kako bi izbjegla platiti porez državi kojoj je na čelu.

Komentirajući odluku, Tomić je još prije SDP-ove konferencije jučer u 15 sati, na svom Twitter profilu napisao – “Kolinda i HDZ se izruguju Hrvatskoj. Izbjegavanje poreza, pa makar i u humanitarne svrhe, ipak je samo izbjegavanje poreza. Tipično za njih.”

(drum.hr)