SDP Đakovo: Očekujemo da gradska vlast počne s realizacijom predizbornih obećanja

Aktualno 10. veljače 2018.

Danas je prije 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Đakova u stranačkim prostorijama đakovačkog SDP-a održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali: potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova opozicije i potpredsjednica gradskog SDP-a Sanja Bježančević, gradski vijećnik i potpredsjednik gradskog SDP-a Danko Kočiš i saborski zastupnik i šef gradske organizacije Damir Tomić.

Gradski vijećnici Bježančević i Kočiš napomenuli su da neće sudjelovati u dnevno-političkim prepucavanjima i iznijeli su konkretne inicijative i prijedloge.

Vijećnica Sanja Bježančević predložila je da Grad pristupi Europskoj povelji o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini smatrajući to važnim pitanjem uz napomenu da je to u okviru nadležnosti JLS-a i ono što grad uistinu može napraviti kako bi pridonio umanjivanju neravnopravnosti žena i muškaraca.

Vijećnik Danko Kočiš podsjetio je na  inicijativu o uvođenju građanskog odgoja u škole koju je iznio na jednoj od ranijih sjednica Gradskog vijeća te predložio održavanje tribine na kojoj bi o svojim iskustvima govorili predstavnici Siska i Rijeke.

Predsjednik đakovačkog SDP-a i saborski zastupnik Damir Tomić pozvao je gradsku vlast da počne s realizacijom predizbornih obećanja uz poseban naglasak na povećanju razine zdravstvene skrbi i dnevnu bolnicu, odnosno specijalističke ambulante te poduzetničku zonu i reviziju gradskih tvrtki jer što se događa s javnim novcem građani imaju pravo znati.