Standardnim frazama Vinković i Soldo na đakovačkom Novom radiju odgovorili SDP-u i prije objave njihova dopisa. Za svaki vlastiti propust u Gradu odlučili su okriviti Tomića i SDP!

Aktualno, Press 2. srpnja 2015.

Na jučerašnji SDP-ov dopis prvo se oglasio gradonačelnik Vinković koji je ustvrdio kako SDP pokušava „javnosti podastrijeti svoju istinu o provedbi projekata na području Grada Đakova, pa se uporno trude dokazati kako Grad Đakovo, prema njihovu sudu očito tapka na mjestu. S tim u vezi ističu dva projekta koja nisu prošla u okviru sufinanciranja prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2015. godini, točnije projekt Rekonstrukcije Trga J.J. Strossmayera i Izgradnja pješačko-biciklističke staze Đakovo – Kuševac“, tvrdi Vinković.

Vinković dalje u dopisu navodi kako je razlog odbijanja sufinanciranja nepotpuna natječajna dokumentacija što su upravo i SDP-ovci naveli kao razlog u svom dopisu jučer.

Vinković tvrdi kako je ranije bila dovoljna pisana izjava o tome da će se potrebna financijska sredstva osigurati rebalansom proračuna za 2015. te da su takve pisane izjave do sada uvijek bile dovoljne i da je Grad Đakovo redovito prolazio na različitim natječajima i programima sufinanciranja.

Na koje točno natječaje gradonačelnik misli, nije nam poznato, a kako postoje uvjeti natječaja, onda je valjda logično da se priloži sva tražena dokumentacija!

Što se tiče strateškog projekta ,,Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Đakovo”, moramo gradonačelnika podsjetiti da to nije njegov projekt, već projekt Vlade Zorana Milanovića, ali ovo nije prvi puta da se gradska vlast hvali tuđim projektima.

Gradonačelnik je opet podsjetio da se zalaže za fiskalnu decentralizaciju, ali nedavno je na primjeru Ljekarni Đakovo pokazao da to i nije tako.

Njegov predsjednik Gradskog vijeća isto je odgovorio na dopis SDP-a optuživši SDP-ovog zastupnika Tomića za sve propuste gradske vlasti što nema baš nikakve logike jer Tomić nije dio gradske vlasti. Soldo je opet ponovio standardne kritike na račun SDP-a i njihovog predsjednika, koje ponavlja svaki puta kada SDP prozove vlast zbog nekog propusta.

SDP je priložio dokaze, Soldo standardno nije. Zanimljivo je kako je Soldo, ali i Vinković, na Novom radiju odgovorio SDP-u i Tomiću puno prije nego je na istom portalu objavljen jučerašnji dopis na koji odgovara. Soldo i Vinković bili su tihi jedno vrijeme kada su u javnost izišli detalji dviju velikih afera u Univerzalu, ali i kada je o njihovim aferama i nepravilnostima pisao i Index.hr.