Đakovština predvođena SDP-om u Saboru RH

Aktualno 3. travnja 2024.

Đakovština predvođena SDP-om u Saboru RH

Nakon objave svih stranačkih (i njihovih koalicijskih lista) za nadolazeće parlamentarne izbore za Sabor RH koji se održavaju 17. travnja 2024., drago nam je da Đakovo ima predstavnicu, kolegicu Sanju Bježančević, najviše pozicioniranu Đakovčanku na listama SDP-a (ali i listama političkih oponenata). Njenim zalaganjem i radom kako u prijašnjim mandatima u Gradskom vijeću Grada Đakova, a sada i u Skupštini Osječko-baranjske Županije, svoj politički put nastaviti će i u Saboru Republike Hrvatske. Kao buduća zastupnica, čime je gradska organizacija SDP-a dobila priznanje za politike koje je do sada provodila, preuzeti će političku odgovornost u novom mandatu na vlasti, a kao vjerojatno jedina osoba iz Đakova u novom sazivu, i odgovornost za boljitak našeg grada i Đakovštine.

Ono što si dozvoljavamo primijetiti su liste političkih protivnika, gdje su sve maske pale, te su ogoljeni svi njihovi lažni populistički ispadi kroz sve te godine političkog djelovanja, a presudila im je foteljofilija, što uvelike prikazuje realno stanje na lokalnoj, ali i  regionalnoj političkoj sceni. Veliki AP na svojim listama u našoj izbornoj jedinici prigrlio je svoje lažne oponente, HSU, s županijskim predsjednikom Zoranom Vinkovićem kao i HNS, pa će biti zanimljivo vidjeti sva ta lica na štandovima HDZ-a u izbornoj kampanji. Velika koalicija je spremna za parlamentarne, a time i lokalne izbore koji se održavaju nagodinu, gdje je matematika jasna tko će biti novi kandidat HDZ-a za gradonačelnika, a tko se vraća u banku na „grijano“ radno mjesto.

Maske su doista pale, stoga kako se izbori bliže, dovoljno vremena je ostalo da razmislite za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima i gdje vidite budućnost ne samo Hrvatske već i našeg Đakova u idućim godinama!

Gradska organizacija SDP-a Đakovo