DRUM.hr – Damir Tomić (SDP): HDZ i Karamarko spremni su na sve da bi se dokopali vlasti. Novom predizbornom koalicijom s Vučićem opet pokazuju da im interesi Hrvatske nisu uopće bitni.

Aktualno, Press 25. rujna 2015.

Saborski zastupnik i predsjednik đakovačkog SDP-a, dr.sc. Damir Tomić, vrlo je kritičan na postupke šefa oporbenog HDZ-a za kojeg tvrdi da je „spreman na sve kako bi se dokopao vlasti“.

Komentirajući tajne sastanke Karamarka s mađarskim ministrom, a potom i evidentno svrstavanje na stranu Srbije oko događanja vezanih uz izbjegličku krizu, Tomić tvrdi da „HDZ i Karamarko u koaliciji s Vučićem opet pokazuju da im interesi Hrvatske nisu uopće bitni.“

tweett tomic

Na naš upit kako komentira zatvaranje granice sa Srbijom, Tomić napominje kako problem izbjeglica nije samo Hrvatski problem, ali da je Hrvatska u svemu pokazala veliko srce i organiziranost. Ministar Ostojić čini i više od hrvatskih mogućnosti, kao i policija, volonteri i svi prisutni na terenu.

Tomić tvrdi i da je Milanović pokazao što znači biti državnik i istinski domoljub. Ne domoljub po definiciji HDZ-a i Karamarka. „Ti ljudi su tvrdili da smo jugonostalgičari kada smo gradili dobre odnose sa svim susjedima, a danas, jer im tako odgovara u kampanji koju vode, napadaju vlastitog premijera za navodno neprimjereno ponašanje i svrstavaju se na stranu Srbije, koja nas u ovom trenutku pokušava izigrati šaljući sve izbjeglice preko Hrvatske“, napominje Tomić. „To nije domoljublje, to je manipulacija.“

„Tomislav Karamarko trebao bi od hrvatskog premijera učiti kako se štite nacionalni interesi, ne od srpskog“, zaključuje Tomić.

(drum.hr)