Međunarodni dan demokracije prilika je da se zapitamo koje su to vrijednosti koje želimo implementirati u svoju okolinu i društvo u kojemu živimo

Aktualno 15. rujna 2017.

Danas se obilježava Međunarodni dan demokracije kao spomen na dan kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda rezolucijom potaknula vlade na jačanje nacionalnih programa posvećenih promicanju i jačanju demokracije.

Demokracija je danas sasvim sigurno središnji pojam u političkom životu i iako često univerzalno predstavljan kao ideal čiji cilj su zajedničke vrijednosti koje dijele narodi u svjetskoj zajednici, bez obzira na kulturne, političke, socijalne i ekonomske razlike, čini se kako o vrijednostima demokracije moramo još puno učiti.

Zato je obilježavanje ovoga dana prilika da se svi zapitamo koje su to vrijednosti demokracije koje želimo implementirati u svoju okolinu i društvo u kojemu živimo, ali i prilika da apeliramo na nositelje vlasti, kako u našoj lokalnoj sredini tako i nacionalno, da poštuju temeljne vrijednosti demokracije, te da svojim svakodnevnim ponašanjem vrate vjeru građana u institucije naše zemlje.

Forum žena SDP-a Đakovo