Potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đakova Sanja Bježančević u Ljubljani na seminaru The Ones to Watch u organizaciji Zaklade FEPS

Aktualno 11. rujna 2017.

„Ones to Watch“ peti je po redu seminar Zaklade FEPS koji je održan u Ljubljani od 7. do 9. rujna 2017 godine na kojemu je, ispred Socijaldemokratske partije Hrvatske, sudjelovala potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đakova i članica Gradskog odbora SDP-a Đakovo, Sanja Bježančević. Sudjelovali su i Silva Žele (GO SDP Zagreb) i saborski zastupnik SDP-a Marko Vešliga.

Poseban naglasak seminara bio je na političkoj situaciji u središnjoj i istočnoj Europi te političkim odnosima odnosno snazi socijaldemokratskih stranaka u zemljama regije. O situaciji u Hrvatskoj održana je i prezentacija koja je pripremljena uz suglasnost međunarodnog tajnika SDP-a Hrvatske.

Seminar je započeo u četvrtak, 7. rujna 2017., prijemom kod predsjednika Republike Slovenije, Boruta Pahora, a nastavio se susretom s vođama socijaldemokracije u Sloveniji te javnom raspravom o europskom izbornom zakonu za izbor zastupnika u Europski parlament.

U petak, 8. rujna 2017., organizirani su posjeti Općini Ajdovščina te posjet Gradu Piranu gdje su organizirani sastanci s načelnikom, odnosno gradonačelnikom i djelatnicima lokalne samouprave.

U subotu, 9. rujna 2017., odrađene su radionice u kojima su svi sudionici predstavili situaciju u svojoj zemlji te aktualne teme i izazove s kojima se socijaldemokracija u pojedinim zemljama nosi.